Netwerken, niets meer dan verbinding maken.

Gisteren ging ik met de trein richting Amsterdam en verbaasde me wederom hoe weinig contact je nog kan maken met de personen om je heen. De gebogen nekjes starend naar de mobiele telefoon, de duimen die overuren maken met het scrollen van berichten en de reacties die mensen onopgemerkt maken bij het zien of lezen van een bericht. Ik kreeg er lol in om dat te gaan “bestuderen” en voor ik het wist kwam ik aan op Amsterdam CS. Tussen de zakenlui, toeristen en lokale bewoners bewoog ik mij richting metro en stapte in. Aangezien de internetverbinding in de metro niet goed is merkte je dat er veel meer geroezemoes was en dat mensen met elkaar spraken en ongemerkt een stuk vrolijker waren.

Gedurende de gehele dag heb ik diverse mensen gesproken en afspraken gehad. Waar ik persoonlijk heel blij van wordt is als je iemand waar je mee spreekt kan helpen en of adviseren. Aan de andere kant zien hoe mensen elkaar helpen en door middel van een lach op hun gezicht andere mensen blij maken. Ik neem 1 voorbeeld; ik liep Magna Plaza in en ging op zoek naar het food department op de 2e etage. Toen ik binnenliep vond ik het een vrij troosteloze bedoening en de uitstraling van mensen die in de winkels werkte nodigde mij niet uit om ergens naar binnen te gaan. Via 2 roltrappen kwam ik boven. Ik keek op het bord en kreeg trek van alle overheerlijke food outlets. Ik kreeg een flashback naar mijn ochtend in de trein, want bij 3 van de 4 foodtentjes stonden medewerkers die vooral druk waren met hun smartphone. Ik liep voorbij enkele foodtentjes en probeerde bewust oogcontact te krijgen, wat mij niet lukte. Achter in de hoek aangekomen kwam ik bij Tacos & Tequila. Daar een voormalig collega de eigenaar is bleef ik eerst op afstand om te kijken hoe hij met zijn klanten bezig was. Ik werd zo blij, want met zijn gulle lach hielp hij mensen aan een overheerlijk uitziende Taco. Natuurlijk schoof ik aan bij Tacos & Tequila en heb daar heerlijk zitten kletsen over onder andere zijn nieuwe bedrijf en de mijne… en natuurlijk Taco gegeten. Wat leuk was is dat wij elkaar hielpen door elkaar te promoten bij mensen uit ons netwerk, hij mij met sales, gastvrijheid en non verbale trainingen en ik hem met de promotie van zijn leuke eetgelegenheid.

Jezelf zijn, uitstraling, praten, verbinding maken en netwerken zijn, naast het eten van een Taco, het ideale recept voor succes !

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

2 gedachten over “Netwerken, niets meer dan verbinding maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *